...

 

Klassetreff


Onsdag 22. juli 2009 var det klassetreff på Nerland skole. Ideen ble unnfanget av undertegnede tidligere i år da jeg så på noen gamle klassebilder fra skoleåret 1957-58 der Nils Nordang var lærer. Gjerning fulgte tanker, og etter en telefonrunde forsto jeg at interessen for å treffes var stor. Jeg allierte meg med Magny Nerland, og etter noen samtaler var planen klar.

Klassetreff ble det! Av 15 mulige (inklusiv læreren) var det 12 som møtte. Flere hadde endret ferieplanene, og noen hadde reist lang vei for å være med på dette!

 

BM-klassetreff5.jpg
Alle deltagerne på klassetreffet 2009:
 Sittende fra venstre foran: Sonja Hanset (Lange), Inger Viken (Høsteng), lærer Nils Nordang, Magny Nerland (Hanset), Anne Marie Lervold (Krogset). 
Stående fra venstre bak: Jon Palmar Ødegård, Lars Normann Bergset, Erling Nerland, Gunnar Arnt Ødegård, Arne Nerland, Simon Bjerkeli, Einar Nerland.

 

 

Det var utrulig moro å treffes på denne måten etter 51 år. Alderen hadde forandret på de fleste av oss, men mest utenpå. Etter som vi snakket sammen dukket det stadig opp flere minner fra folkeskolen, nesten som om det hendte i går! Nils startet med å forsøke plukke ut hvem den enkelte av elevene var. Resultatet var imponerende! Han husket alle jentene, men forvekslet et par av guttene.

Magny hadde laget ”viltgryte” med tilbehør, og mange hadde med bløtkake og andre kaker. Det ble pratet og utvekslet historier til langt på natt, bare synd at tiden går så fort i godt selskap. Vi hadde også besøk av Bente Myklebostad som tok ”nye” klassebilder.

Før selve klassetreffet fikk Nils treffe sin hybelvertinne Synnøve Goksør (Nerland), og han fikk se igjen sin ”hybel” på loftet i Jakobgarden der han bodde den gang.

 

Einar Nerland

 

 

 

Her er noen bilder fra arrangementet: 

EN-klassetreff7.jpg
Småskolen 1957-58.

BM-klassetreff3.jpg
51 år senere.

EN-klassetreff6.jpg
Storskolen 1957-58.

BM-klassetreff2.jpg
51 år senere.

EN-klassetreff5.jpg
Alle jentene var litt forelsket i læreren! Her har vi tre av dem; Magny, Inger og Anne Marie.

EN-klassetreff4.jpg
Lars Norman og Arne mimrer om gamle dager.

EN-klassetreff3.jpg
Brødrene Gunnar Arnt og Jon Palmar diskuterer om heter ”utover” eller ”vestover”. Kompromisset ble ”heimover”!

EN-klassetreff2.jpg
Erling, Nils og Einar på vei hjem.

EN-klassetreff1.jpg
Stor gjensynglede da Nils fikk treffe igjen sin hybelvertinne.

 

 

 

...