...

 

Kongens sølv til Einar Nerland

Tekst: Ottar Rydjord

 

Einar_medalje.jpg

 

Vistdalingen Einar Nerland (64) fikk mandag Kongens fortjenestemedalje ved en høytidelig sammenkomst ved SiO Studentsamskipnaden i Oslo. Det var direktør Tom Olstad ved SiO som stod for den høytidelige overrekkelsen.

 

SiO har vært Nerlands arbeidsplass så godt som hele tiden siden han flyttet fra Vistdal. Nerland har her gått gradene og endte til slutt opp som miljøsjef. Nerland er født i Vistdal og vokste opp på Reiten. Han flyttet tidlig ut og da til Oslo, der han fikk en lang karriere ved studentskipnaden. Her har han blant flere andre gjøremål tatt seg spesielt av studentenes ve og vel.

Einar Nerland har vært engasjert både faglig og politisk i bydelen, men har vært en meget aktiv mann på en rekke områder også i fritiden. Han har hatt mange styreverv, også som styreleder - blant annet har han vært aktiv innen Heimevernet. Han har vært særdeles aktiv innen idrett og har blant annet deltatt i alt fra Birkebeinerrennet til New York maraton.

Likevel er det først og fremst studentskipnaden som har nytt godt av Nerlands kapasitet og også det han i første rekke fikk medaljen for. Et år i USA var med på å utvide kompetanseområdet og internasjonalt arbeid har vært med på å bidra til studentenes ve og vel ved SiO.

Einar Nerland engasjerer seg nå spesielt for Parkinsons-rammede, en sykdom som han selv er blitt rammet av og av den grunn nå har pensjonert seg. Dermed blir det nå flere turer til hjembygda som han er særdeles knyttet til, her har han også hytta si som han og kona Vigdis benytter jevnlig.

 

2.jpg
Her mottar Einar medaljen av direktør ved SiO Tom Olstad –

3.jpg
– samt diplom.

 4.jpg
Einar takker for medaljen.

1.jpg
Noen av gjestene. Einar øverst ved bordet.

5.jpg
Einar Nerland og kona Vigdis.

 

 

 

 

...