...

 

Halvt vistdaling med utstilling i Molde Kunstforening 6.-21. juni 2009.Fra 6. til 21. juni er det en kunstner med røtter godt forankra i Vistdal som har utstilling i Molde Kunstforening. Grafikeren Astrid McGarrighan er født i Bergen i 1951, hun har utdanning fra Kunsthøgskolen i Bergen, Høgskolen i Bergen, Bergen Yrkesskole og Kunsthåndverkskolen, Bergen.


AstridMcGarrighan.jpg

 

Astrid har hatt mange separatutstillinger, i distriktet her mellom anna i Ålesund Kunstforening i 2006, og har deltatt i flere kollektivutstillinger.


Hun har hatt utsmykkingsoppgaver og er kjøpt opp av:
Bergens Tidende, Viken (Bardu), Bergen Fengsel, Haugesund Kunstforening, Eiendomsspar, Regjeringens representasjonsbolig, Lovisenberg Diagonale Sykehus, 
Galleri Hafslund, Steinerskolen Skjold, Royal Caribbean Cruise Line, Trøndelag Fylkeskommune, Sotra videregående skole, Lørenskog Kunstforening, 
Haukeland Sykehus, Bergen Katedralskole, Fana Sparebank, Sonans Privatgymnas, Bergen.Utenom arbeidet i atelieret i Sundtgata i Bergen har Astrid undervist ved:
Sandgotna ungdomsskole i kunst og håndtverk/norsk 1993-98
Bergen Katedralskole i tegning, form og farge, valgfag 1998 2008 

Astrid, med det fremmedartede navnet McGarrighan, er gift med engelskmannen Desmond McGarrighan som er lektor ved Høgskolen i Bergen.
 Men jentenavnet hennes var Nerland, et kjent vistdalsnavn. Hun er datter til Birgit og Arthur Nerland, med mor fra Gulen i Sogn og far fra Langteigen på Nerland, besteforeldra var Mina og Anton Nerland, se i Gards- og ættesoga for Nesset b. X s. 412. 


Astrid blir å finne i Molde Kunstforening ved åpninga av utstillinga. 

Det er mange linker med opplysningar om Astrid McGarrighan og arbeidet hennes på Internett. Et par av dem her: 
http://www.amcg.no/cv.html og http://www.cs55.no/default.asp?k=55&id=141&aid=220

 

Hilsen Randi Ingunn Selnes

 

 

...