...

 

Til Holmenkollstafetten med Parkinson

 

Holmenkollstafetten-022.jpg

Einar Nerland bor på Frysja i Oslo, men er opprinnelig fra Vistdal. Han har hatt Parkinson i tre år, men det stoppet ham ikke i å melde seg på til verdens største stafett. Med pågangsmot og innsatsvilje møtte Einar og flere andre parkinsonister opp i Oslo 8. mai for å konkurrere i Holmenkollstafetten.

 

Foruten Parkinson måtte Einar for to måneder siden gjennomgå en større operasjon og fjerne et nyre. På spørsmål om hva som motiverte han til å delta i Holmenkollstafetten, svarer Einar:

– Det er viktig for meg å ha noen mål å jobbe etter og på denne måten vise at jeg tross alvorlig sykdom kan nå de målene jeg setter.


Tre år på rad har lagene fra Norges Parkinsonforbund gjort stor suksess i Homenkollstafetten. Ikke bare har de prestert på beundringsverdig nivå, men de har også vist at det å ha Parkinson ikke er noen hindring for fysisk aktivitet. Tvert imot viser forskningen at regelmessig trening er svært viktig for mennesker som er rammet av denne sykdommen. Einar forteller hvordan fysisk aktivitet er en viktig del av hans hverdag, og legger til:

– Det er klart at det krever litt mer å skulle løpe stafett når en har Parkinson, men jeg tar utfordringen! Sykdommen er bare én side ved meg, og jeg vil ikke la den ta fullstendig overhånd.


I år stilte Norges Parkinsonforbund med hele to lag til start. ”Team Parkinson” bestod utelukkende av løpere med Parkinson, mens ”Team Parkinson Support” var et blandet lag med både parkinsonister og deres pårørende. Sammen tilbakela de totalt 36 km fordelt på ulike etapper.

– Dette vil jeg gjøre flere ganger, sier Einar etter å ha levert staffettpinnen vider til nestemann på laget.

 

 

...