...

 

Fangststatus og orientering 21. juni 2015

 

Det ble ingen pangstart på elvafisket i år heller. Vi kan vel begrunne det denne gangen med en kald/våt start og kald elv. Ja, det var vel såpass kaldt de første dagene at de fleste fiskerne dro hjem! Men Visa har hatt og har en fin vannføring. Etter at regnet roet seg ned, ble elva noe blankere, men har fortsatt fin vannføring pga. bra med snø i fjella. I går kom finværet og snøsmeltingen er igang, tror det blir bra med vann utover sesongen. Visa veks fint opp utover ettermiddagen og kveld.

Den som fikk første laksen i år var undertegnede. Den ble tatt i Begsethølen 13 min. over midnatt og veide 3.7 kg. Totalt er det landet 9 laks (1stk. gjennutsatt) og 2 ørret på 1,5 kg (1 stk. gjennutsatt). Største laksen ble tatt i Hellehølen av en kar fra Øyer i Gudbrandsdalen, den vide 6 kg. Det ble opdaget en død laks under Nybrua, den ble tatt opp av oppsynet (Brenden) med gode medhjelpere, ca 9 kg. Vi var redde for at det kunne være sykdom, men etter undersøkelser viste det seg at den hadde en treblekrok (tubeflue) langt bak i halsen med en tynn senestubb! Vi går utifra at den har blitt såpass sprengt eller avrevet pulsåre under "kjøring" at den omsider døde. Ingen har meldt om tap av "storlaks" til oppsynet.

Etter kontroll av skjellprøveposer, ser vi at det mangler en del opplysninger angående vekt, lengde osv. Nina ønsker også noen flere skjell i posene! I tillegg ønsker vi at  de som tar en svømmetur i elva, også tar hensyn til betalende fiskere.
 
 


Visa samarbeidsutvalg v/Kåre.

 

 

 

 

...