...

 4H-natt2013_1.jpg
Foto: Marit Berg Øien


"Under åpen himmel" med Ørn 4H

Publisert 14.05.13

Tekst: Baard Fredvig-Erichsen

 

4H hadde en meget vellykket overnattingsnatt under den landsomfattende aksjonen for 4H med navnet  "Under åpen himmel". Ørn 4H greide å samle hele 13 av sine medlemmer til overnatting ved grillbua på Bergset.

 

4H-natt2013_6.jpg
Foto:Baard Fredvig-Erichsen

4H-natt2013_4.jpg
Foto:Baard Fredvig-Erichsen

 


Vi startet natten ved 19-tiden med å sette opp 2 stk. lavvoer. Det var da meget pent vær, så alle ville sove ute under åpen himmel. Alle tok med seg liggeunderlag og sovepose og dro til skogs for å finne seg en bra plass. Ved 20-tiden var det samling ved grillbua for kveldsmat. Det var da god varme både i grillbua og på bålpanna på utsiden. Der ble det grillet mye godt.

Etter at maten var inntatt, var det tid for natursti som Oda, Malin og Sara hadde laget og plassert rundt om i terrenget. Når naturstien var ferdig hadde de laget en skattejakt. Den var meget populær med mange oppgaver for å få neste ledetråd frem til skatten. Før naturstien begynte, kom dessverre regnet, slik at alle måtte dra til skogs for å berge soveposene etc. for regnet og plassere dem i lavvoene.

 

4H-natt2013_3.jpg
Foto:Baard Fredvig-Erichsen

4H-natt2013_5.jpg
Foto:Baard Fredvig-Erichsen

 

Når skatten ble funnet, var det tid for å samles inne i grillbua igjen for fortelling av historier som ble til ved fri fantasi rundt grillen. (Historiene skal ikke komme utenfor grillbuas vegger, måtte de voksne love). Premier ble delt ut for naturstien.

 

4H-natt2013_7.jpg
Foto:Baard Fredvig-Erichsen

 

Ved 23-tiden ble det opphold ute igjen og da var det en liten tur med mørkegjemsel som ble gjennomført før sengetid. Fire av medlemmene bestemte seg for å sove ute under åpen himmel, noe de gjennomførte med glans.

 

4H-natt2013_9.jpg
Foto:Baard Fredvig-Erichsen

4H-natt2013_8.jpg
Foto: Baard Fredvig-Erichsen

 

Etter en natt med varierende mengde soving, var det frokost inne i grillbua med grilling av "dessert" (pølse og marshmallows). Ved 09-tiden var det tid for rydding og pakking, og etter hvert hjemreise.


Ørn 4H vil også rette en stor takk til Sølvi, Torun, Anita og Bjørn Even som stilte opp som vakter. 

 

 

...