...

 

Hei alle vistdalinger!

23.12.2012

 

Nå sitter jeg i Las Vegas i 15-20 grader og sol mens dere sitter der hjemme i kulda og snø (forhåpentligvis). Tro det eller ei, men jeg misunner dere litt nå. I jula skal det være snø og kaldt, sånn er det bare. Jula i USA er på langt nær slik som i Norge, men det er jo en opplevelse å feire jul her også. Vi har vel alle lurt på hvordan det egentlig er ... Er det slik som på film???

 

Julehilsen_LasVegas1.jpg

 

Jeg kan vel si at Amerikanerne tar julelyspyntinga på alvor. Det skal de ha en klapp på skuldra for, for det er virkelig noe eget når nesten alle hus i en gate lyser opp så fint. I butikkene begynte de allerede å selge juleting i September, noe som etter min mening var litt tidlig, men julemusikken kom ikke på radioen før midt i Desember. Mange familier nøyer seg ikke med ett tre i stua engang – de har gjerne et juletre på hvert rom. Store, gigantiske juletrær med tusenvis av lys og julekuler. Jeg synes synd på noen av familiene når strømregninga kommer. Da ryker vel jula ut igjen ganske kjapt, tenker jeg. Her i huset nøyer vi oss med ett juletre i hvertfall, og selv om jeg ikke var med å hugget det ned lukter det i det minste litt jul i huset. Blir ikke helt samme jula uten pinnekjøtt, medisterkake og julepølser, men kalkun er godt det óg.

 

Julehilsen_LasVegas2.jpg

 

Ikke bare har jeg fått lært mye om hvordan Amerika er og hvordan de gjør ting her på de snart 5 månedene jeg har bodd her, men jeg har også fått lært litt om oss i Norge ...
Jeg har lært at alle vi nordmenn bor i slott og at alle har like langt hår som meg for å holde varmen. Vi har pingviner og isbjørner som kjæledyr og nærmeste nabo er i Australia. Vi kommuniserer med røyksignaler og bruker ikke våpen – bare pil og bue ... Vi vet heller ikke hva iskrem er.

Av og til må man bare elske amerikanere. En av utvekslingsstudent-kameratene mine her er fra Sveits og fikk spørsmål om hvordan han hold kontakten med familien i hjemlandet sitt:
"Bruker dere Skype, eller hvordan gjør dere det?"
Han svarte som følger: "Vel, det er kun 1982 i Sveits, så vi har ikke fått internett enda..."
"Virkelig?"
"Jepp"
"Åja ... Ja, jeg har hørt at det er forskjellige tidssoner i verden!"

 

Julehilsen_LasVegas3.jpg

 

Amerikanere i et nøtteskall, dere! Men de er herlige folk, det skal sies. Gleder meg til alle nye opplevelser som kommer med 2013, har mye spennende på kalenderen før jeg returnerer til Vistdal. Hvis dere vil (og ikke gjør det allerede) kan dere følge meg på www.erichsen.blogg.no hvor jeg skriver regelmessig.

Håper dere får en fin jul og spiser deilig julemat (misunner dere der altså!!!) og at dere får en knallstart på 2013! Det skal i hvertfall jeg – jeg skal feire nyttårsaften på The Strip i år!

 

Juleklemmer fra Christina Fredvig-Erichsen

 

 

 

...