...

 

Sommerbesøk fra Tsjekkia!

 

Bára Štěpánová har sendt oss disse bildene fra i sommer, da hun og venninnene hennes var på norgesferie. Oppholdet i Vistdal ble uforglemmelig, mye takket være Anita og Arild som tok imot dem på beste vis. Her takker hun for gjestfriheten!

 

Stepanova_6.jpg
Fra venstre: Jana, Simona, Monika, Pája, Arild og Bára.

 

17 days spent by travelling in Skandinavia was very nice holiday, but the best moments which we spent there were with nice people in Vistdal! Their names are Anita and Arild! It´s not so usual to invite foreign people to our homes, to let them sleep in our beds and feed them with our food, but they did it and it was really nice of them and we would like to thank them very much for their hospitality and kindness! THANK YOU! :)

Bára

 

Stepanova_3.jpg

Stepanova_5.jpg

Stepanova_4.jpg

Stepanova_2.jpg

Stepanova_1.jpg
Fra venstre: Lars Arve Mittet, Arild Konrad Mittet, Simona, Bára, Pája, Monika, Anita Storholt Mittet og Jana.

 

 

Her forteller Anita med egne ord:

Fem jobbende studenter, venninner/søstre fra Tsjekkia dro på bilferie til Norge, målet var Lofoten. De overnattet i sovepose under åpen himmel underveis, teltet var ubrukt da de kom til Vistdal som første stoppested i Norge sent på kveld 21. august. Det regnet, de var slitne, og fant ut at busskuret vårt var et ypperlig hotell. Jeg fikk meg en god latter om morgenen da jeg skulle kjøre på jobb, og oppdaget at busskuret var fullt av soveposer. En telefon til Arild sørget for at han fulgte Agnes og Asbjørn til skolebussen. Det er ikke hver dag folk overnatter i busskuret, selv om det har vært observert tidligere. Dermed ble fem unge damer invitert på kaffe og frokost, etter at de hadde insistert på å ta morgenbadet sitt i den iskalde Kjøvelva. Etter å ha ytret ønske om å se mer av norsk natur, så ble de anbefalt å ta turen opp på Kjøvvatnet. Damene dro avsted med løfte om middag i kveldingen. Fem slitne, men lystige damer kom velberget ned igjen, etter observasjon av monstre på fjellet. Fire av damene måtte forklare den femte at de kalles sauer og var helt ufarlige. Lokking med varm dusj etter fjellturen ble bestemt avvist, og nok en gang gikk turen i Kjøvelva mens Arild grillet middag til oss. Arild spanderte også frokost på damene neste morgen, før de dro videre til Lofoten. Fikk melding om at de dessverre ikke hadde fått sett noen hvaler eller delfiner på turen, men at de ellers hadde hatt en kjempefin ferie i Skandinavia. Tusen takk for besøket til fem kjempetrivelige jenter fra Tsjekkia!

Og nå har vi fått malt skuret og satt opp en benk, slik at det er klart til å ta imot neste års sommergjester :)

 

 

...